Töltött csuka
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1.5 kg csuka
- 1 db hámozott, tejben áztatott zsemle
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- só
- bors
a hal alá és fölé
- 10 dkg vaj
Elkészítés
Ne csináljuk másfél kg-os csukánál kisebből. A pikkelyeitől megtisztítjuk, a hal bőrét a fejénél körülvágjuk, s a hal testéről kés segítségével lehúzzuk. Vigyázzunk, a hal bőre maradjon egészben, és szálka ne maradjon benne. A húst, majd a tejbe áztatott és kicsavart zsemlét ledaráljuk, hozzáadjuk a vajat, a kicsire vágott petrezselymet, nyers tojást. Sózzuk, borsozzuk. A hal bőrébe a masszát visszatöltjük, a nyílást fehér cérnával bevarrjuk. Pár darabka vajra fektetjük a halat. Hozzáadjuk a kopoltyútól megtisztított hal fejét. A tetejére is pár darabka vajat teszünk, előmelegítés nélküli sütőben sütjük, saját levében 5 percenként locsolgatva. 30-35 perc alatt elkészül.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.